Hej! Trillade in på din blogg när jag googlade aupairbloggar, vill själv så gärna åka men har tagit en liten paus i ansökan av olika anledningar :) tänkte på det här med barnerfarenhet, måste man inte ha minst två referenser som är utanför släkten? På minst 200 timmar. På SI och CC är det tydligen så.. Vilken organisation åker du med? :)
 

Hej! Vad roligt att du hittade min blogg :) 
Jag tog också en paus i allting med au pair för ett tag sedan. Var på informationsmöte redan i Mars och jag har inte kommit iväg än. Så man kan ju alltid vänta till man känner att det är dax! 
 
Men iallafall till referenserna. Jag åker med CC och jag hade 4 referenser. 2 referenser med min barnerfarenhet och 2 personliga referenser (en om min barnerfarenhet är min bror). Man måste ha 2 eller 3 referenser som man inte är släkt med. Men det kan vara både referenser om barnerfarenhet eller personlig referens. 
 
Jag var osäker på hur det gick till så när jag höll på med mina referenser så mailade jag kontoret och frågade hur det var. Då fick jag som svar att jag kan ha referenser som intygar min barnerfarenhet även om det är släkt, bara man har referenser man inte är släkt med också! För då tänker jag ju som att även om det är släkt så har jag ju tagit hand om barnen på samma sätt :) 
 
Lite rörigt svar men hoppas du förstår vad jag menar :) 

2 kommentarer

Josefine

08 Nov 2013 14:11

Oj! Hade missat detta :)
Ja men då är jag med, så sa dom till mig också, men när jag läste ditt inlägg först förstod jag som att du bara hade haft referenser från familj men nu när jag läste en gång till så såg jag att du hade utanför också :)
Ja men precis! Jag tycker inte dom borde göra så stor skillnad på barn i släkten och barn utanför när man tar hand om dom på samma sätt, men tydligen.. Jag har nämligen ungefär en miljon släkttimmar ;)
Hur många timmar har du fått ihop?

Svar: Jo, men du kan ju ta med dom timmarna också :) Jag vet inte riktigt hur många timmar jag har men när dom räknade ihop på ett ungefär så har jag ca 600 timmar :)
eemmaaupair.blogg.se

Josefine

08 Nov 2013 22:23

Ja, jag har skrivit in alla dom också :) eller jag gjorde när jag var aktiv vill säga. Okej :) när satsar du på att komma iväg?

Svar: Mitt preliminära datum att åka iväg är 6 januari, men kan ju hända att jag måste flytta fram det om jag inte har matchat :)
eemmaaupair.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej